Coronavirus en dienstverlening gemeente Cranendonck

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Cranendonck, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Aangepaste openingstijden
Er gelden beperktere openingstijden van het gemeentehuis. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn gaan door en er is geen vrije inloop mogelijk. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken (via 14-0495). Meer hierover

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig? Ga hiervoor naar de homepage en kies voor 'online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Voor ondernemers

Ga naar Updates coronavirus voor het meest recente nieuws over het Coronavirus en ga naar het Coronavirus Ondernemersloket voor alle informatie voor ondernemers.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Gemeente Cranendonck vult 18 vacatures in met eigentijdse werving en selectie

19 vacatures, 400 reacties, 60 kandidaten en twee selectiedagen. Toch vulde de Gemeente Cranendonck - met alle corona-beperkingen- 18 van de 19 vacatures in. Het hele proces van het ontwikkelen van de wervingscampagne tot het tekenen van de arbeidsovereenkomsten, duurde slechts 2 maanden. Het resultaat van toewijding en een eigentijds aanpak.

In de eerste maanden van het jaar liep het aantal vacatures bij onze gemeente op. Waaronder een aantal moeilijk vervulbare vacatures. Een flinke groep medewerkers maakt gebruik van het generatiepact en biedt ruimte voor een aantal interessante startersfuncties. Het aantal vacatures en het corona- tijdperk vroegen om een eigentijdse aanpak. Voor de wervingscampagne werden infographics ontwikkeld om de aandacht van potentiële kandidaten te trekken, de vacatureteksten werden onder handen genomen, er werd een ‘werken bij …filmpje’ gemaakt en er werden twee selectiedagen gepland.

Selectieprocedure

Begin juni werden 19 vacatures uitgezet, kandidaten konden tot 17 juni reageren. Meer dan 400 reacties kwamen binnen waarvan ruim 60 kandidaten deelnamen aan de selectiedagen. Per dagdeel werden voor vier (of vijf) vacatures de kandidaten corona-proof ontvangen. Het programma bestond uit:

• een introductie door de gemeentesecretaris en burgemeester of (wethouder),
  • een gesprek met de selectiecommissie (inclusief pitch),
  • een rondleiding (door het gemeentehuis en het centrum van Budel)
  • en een gezamenlijke lunch. Ook lokale ondernemers werden betrokken bij de werving en selectie.

Per functie volgde voor twee kandidaten een tweede gesprek waarin zij een huiswerkopdracht gepresenteerden. Na afloop van deze tweede ronde maakte de selectiecommissie bekend welke kandidaat op 29 of 30 juni een afrondend gesprek zou hebben. Tijdens de tweedaagse ontstond ruimte voor een 20e vacature en tijdens diezelfde selectiedagen bleek ook hiervoor een geschikte kandidaat te zijn.

Het resultaat? Op 1 september start een groep van 19 nieuwe medewerkers met een speciaal onboardingprogramma en voor de starters/ doorontwikkelaars is dat ook het begin van een tweejarig leer/werktraject.

Evaluatie

Wat maakte het eigentijds? In combinatie met de snelheid/ korte doorlooptijd; gelijktijdig de kandidaten voor meerdere vacatures uitnodigen, pitch, de huiswerkopdracht en bovenal een open en transparante wijze van selecteren.

Zowel de kandidaten als de medewerkers van de gemeente hebben het positief ervaren
Score eindevaluatie:
Kandidaten: 8.1
Collega’s: 7,4
Naast deze mooie rapportcijfers ook nog goede feedback voor een volgende keer. Gemeente Cranendonck toonde lef en presenteerde zich open, positief én coronaproof!

We zijn rots op het resultaat en kijken uit naar de komst van de nieuwe collega’s.