Gaan mijn buren verbouwen?

Steeds meer inwoners en ondernemers kiezen ervoor om berichten van overheidsinstanties over ontwikkelingen in hun buurt of wijk digitaal te ontvangen. Daarbij gaat het om vergunningen, (bouw)plannen en regelgeving zoals de verbouwing van een huis of een terrasvergunning. Inmiddels hebben veel mensen een abonnement op de e-mailservice ‘Over uw buurt’ van Overheid.nl of gebruiken de ‘Over uw buurt’ app.

Via de gratis service 'Over uw buurt' ontvang je informatie over je buurt via de mail of in de app. Op deze manier bieden overheidsorganisaties zoals gemeenten, provincies en waterschappen deze informatie eenvoudig, snel en gebundeld aan. De app is beschikbaar voor Apple (iOS), Android en Windows. Inschrijven voor de service kan via www.overuwbuurt.overheid.nl. Je kunt daar zelf instellen welk type berichten je wil ontvangen en binnen welke straal om je huis of bedrijf.