Donkere Dagen Offensief: Waar let een inbreker op?

Donkere Dagen Offensief: Waar let een inbreker op?

In de wintermaanden slaan inbrekers veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. Een donkere avond biedt inbrekers veel voordelen. Elke woning heeft zijn zwakke plekken en inbrekers hebben daar oog voor. Gelukkig zijn er een hoop mogelijkheden om uw woning veilig en minder ‘inbraakaantrekkelijk’ te maken. Daarom delen we iedere week tips om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te houden.

Bekijk uw woning eens door inbrekersbril en stel uzelf de vraag wat u kunt doen om woninginbrekers te slim af te zijn. Houd rekening met de volgende drie aspecten en tref waar nodig maatregelen aan uw woning!

Toegankelijkheid
Een woninginbreker kijkt in eerste instantie naar de toegankelijkheid van een woning. Woningen met goed en kwalitatief hang- en sluitwerk zijn voor woninginbrekers niet aantrekkelijk. Zij kiezen eerder voor een onafgesloten woning of voor een woning waarvan het hang- en sluitwerk makkelijk te doorbreken is.

Buit
Een woninginbraak moet natuurlijk een bepaalde buit opleveren. Woninginbrekers hebben vaak oog voor geld of waardevolle spullen. U kunt hierbij denken aan sieraden, draagbare elektronica of autosleutels. Het zijn vaak spullen die voor u een hoge emotionele waarde hebben. Zorg dat dit soort spullen niet in het zicht liggen! Dit bevestigt dat er iets in een woning te halen valt.

Pakkans
Tenslotte houdt een woninginbreker rekening met de kans dat hij gepakt wordt. Een woninginbreker staat niet graag in het licht en wil niet gestoord worden door blaffende honden of alarmsystemen. Bovendien observeert een woninginbreker of niemand in de woning aanwezig is zodat zij ongestoord te werk kan gaan.