Donkere Dagen Offensief: Het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Donkere Dagen Offensief: Het Politiekeurmerk Veilig Wonen

In de wintermaanden slaan inbrekers veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. Een donkere avond biedt inbrekers veel voordelen. Elke woning heeft zijn zwakke plekken en inbrekers hebben daar oog voor. Gelukkig zijn er een hoop mogelijkheden om uw woning veilig en minder ‘inbraakaantrekkelijk’ te maken. Daarom delen we iedere week tips om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te houden.

Een veilige woning verkleint de kans op inbraken. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. De kans op een geslaagde inbraak neemt tot 80% af wanneer uw woning voldoet aan het keurmerk. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk, moet uw woning minimaal voldoen aan bepaalde eisen. Er moet goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op ramen en deuren aanwezig zijn. De sloten van SKG met 2 of 3 sterren zijn inbraakwerend volgens de normen van PKV. Daarnaast moet verlichting bij de buitendeuren aanwezig zijn, wanneer er iemand voor de deur staat moet er goed zicht zijn op deze persoon, en tenslotte moeten er rookmelders op elke etage aanwezig zijn.

Het keurmerk ontvangen
Voldoet uw woning aan de PKVW-eisen? Dan overhandigt de PKVW-expert het certificaat Beveiligde Woning. Met de bijbehorende stickers kunt u ook buitenstaanders laten zien dat uw woning aan de eisen voldoet. Wilt u een Politiekeurmerk Veilig Wonen aanvragen en wilt u weten welke bedrijven PKVW-proof zijn? Kijk dan op www.politiekeurmerk.nl.