In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Doe mee met de gratis cursus Politiek Actief!

Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens dat u dat beter zou kunnen? Of wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Volg dan de gratis cursus Politiek Actief!

De cursus start op woensdag 24 februari 2021 en wordt georganiseerd door de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard. De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat.

Programma

De cursus bestaat in totaal uit vier avondbijeenkomsten, met elk een ander thema. U vergroot uw theoretische kennis over de lokale politiek en maakt kennis met debattechnieken. Daarnaast bezoeken deelnemers een raadsvergadering en kunnen de deelnemers een (korte) stage lopen bij een politieke partij of bij de gemeente.

Omdat de cursus een gezamenlijk project is van de A2-gemeenten vinden de bijeenkomsten plaats verspreid over de drie gemeentehuizen, mits de coronamaatregelen dat toelaten. Als dat niet zo is, wordt het programma digitaal uitgevoerd.

• Woensdagavond 24 februari: Introductie en kennismaking
  • Woensdagavond 3 maart: De gemeente
  • Woensdagavond 10 maart: De gemeenteraad
  • Woensdagavond 17 maart: Debatteren

De datum van de afsluitende avond met een bezoek aan de gemeenteraadsvergadering en uitreiking van de certificaten is afhankelijk van welke gemeenteraadsvergadering wordt bezocht. Wie weet bent u hierna wel zó geïnspireerd geraakt dat u in 2022 een kandidaat bent voor het raadslidmaatschap!

Meer informatie en aanmelden

Wie zich wil aanmelden voor deze cursus kan dan dat doen door een mail te sturen naar de griffier van de eigen gemeenteraad, Peer-Jan Bemelmans, met een korte omschrijving waarom het leuk lijkt om mee te doen met deze cursus. Ook voor meer informatie over deze cursus kunt u terecht bij de griffier. Deelname is gratis. Griffier Cranendonck: Peer-Jan Bemelmans p.bemelmans@cranendonck.nl telefoon 0495-431134