Doe mee met de gratis cursus Politiek Actief!

Doe mee met de gratis cursus Politiek Actief!

Dit item is verlopen op 24-04-2017.

Vraag je je wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denk je wel eens dat je dat beter zou kunnen? Of wil je iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet je niet hoe? Volg dan de gratis cursus Politiek Actief! De cursus start op woensdag 10 mei en wordt georganiseerd door de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard. Aanmelden kan tot en met zondag 23 april. 

Programma

In de cursus Politiek Actief vergroot je je theoretische kennis over de lokale politiek en verbeter je je vaardigheden als debatteren. Ook een lobbytraining staat op het programma. Daarnaast bezoek je een gemeenteraadsvergadering en loop je een (korte) stage bij een politieke partij of bij de gemeente. Wie weet ben je hierna zó geïnspireerd dat je in 2018 kandidaat wil zijn als raadslid! De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Op de website Schuilt er een politicus in mij? kun je een test maken. 

Data bijeenkomsten

De cursus start op woensdag 10 mei en bestaat in totaal uit vijf bijeenkomsten met elk een ander thema. Omdat de cursus een gezamenlijk project is van de A2-gemeenten vinden de bijeenkomsten plaats op afwisselende locaties.

Woensdag 10 mei: Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting – Valkenswaard
Woensdag 17 mei: De gemeente – Cranendonck
Woensdag 7 juni: De gemeenteraad – Heeze-Leende
Woensdag 21 juni: Lobbyen bij de gemeente - Valkenswaard
Woensdag 28 juni: Debatteren - Cranendonck

De laatste avond wordt in juli afgesloten met een bezoek aan een raadsvergadering. De datum hangt af van in welke gemeente de raadsvergadering wordt bezocht. In Cranendonck is dit dinsdag 11 juli, in Heeze-Leende maandag 3 juli. 

Meer informatie en aanmelden

Belangstellenden voor deze cursus kunnen zich aanmelden tot en met zondag 23 april door een mail te sturen naar de griffier van de gemeenteraad van je eigen gemeente. Graag je naam aangeven, telefoonnummer en een korte omschrijving waarom je het leuk lijkt om mee te doen aan deze cursus. Ook kun je voor meer informatie bellen of mailen met de griffier.

Contactgegevens

Cranendonck: Peer-Jan Bemelmans, p.bemelmans@cranendonck.nl, telefoon 0495-431134
Heeze-Leende: Tjarda Borsboom, t.borsboom@heeze-leende.nl, telefoon 040-22 41 442
Valkenswaard: Cobie Miedema, cobie.miedema@valkenswaard.nl , telefoon 040-2083407

Meer informatie