In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

(Digi)Taalmaatjes gezocht in Cranendonck

Cordaad Welzijn ondersteunt in Cranendonck anderstaligen bij het beter leren van de Nederlandse taal en ook Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven kunnen daarvoor bij Cordaad terecht. Cordaad Welzijn doet dit vanuit het Digitaalhuis Cranendonck.

Cordaad is op zoek naar mensen die als vrijwilliger mensen willen helpen die niet volledig de Nederlandse taal beheersen. Als taalmaatje ondersteun je één-op-één iemand, bij hem of haar thuis of bijvoorbeeld in de bibliotheek. Maximaal 1x in de week voor ongeveer 2 uur.

Denk bijvoorbeeld aan een jonge Syrische moeder die ondersteuning wil bij het halen van haar inburgeringsexamen of haar jongere zus die hulp zoekt bij het maken van haar huiswerk. Of een Nederlandse meneer die vanaf de basis wil leren omgaan met de computer. We zoeken een vrijwilliger voor een Russische mevrouw die op eigen kracht haar inburgering wil halen of een Spaanse mevrouw die meer met de computer wil leren omgaan en dat wil combineren met het beter invullen van formulieren. En er zijn nog meer kandidaten, voor ieder wat wils.

We vragen van vrijwilligers affiniteit met mensen die hulp nodig hebben bij de taal, bij rekenen of digitale vaardigheden. We bieden ondersteuning middels vrijwilligersbijeenkomsten en er is allerlei materiaal beschikbaar. Als vrijwilliger ben je verzekerd, je kunt je eigen tijd indelen en we zorgen voor waardering voor je inzet.

Interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan of behoefte aan een taalmaatje? Neem dan contact op met Carrie van Hoef, Cordaad Welzijn via 06-10208470 of carrievanhoef@cordaadwelzijn.nl