In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Denk mee over herinrichting centrum Budel

De gemeente gaat aan de slag met de herinrichting van een gedeelte van het Capucijnerplein, de Deken van Baarsstraat en de Dr. Anton Mathijsenstraat, de dorpsentrees (Dr. Anton Mathijsenstraat en Deken van Baarsstraat) en de woongebieden daartussen. Onder andere de riolering en bestrating zijn toe aan vernieuwing. De Markt en het gedeelte Capucijnerplein wat grenst aan de markt zijn eerder al gedaan. Met deze werkzaamheden wordt ook meteen gekeken naar een aangenaam en groen verblijfskarakter met onder andere voldoende ruimte voor parkeerplaatsen en waterberging in het centrumgebied in Budel. Het komend half jaar gaat ingenieursbureau Jens Ingenieurs & Adviseurs het ontwerp voor de herinrichting uitwerken. Dat doen zij graag in samenwerking met u!

Projectgebied

Het project heeft betrekking op de volgende straten: Capucijnerplein, Deken van Baarsstraat en de Dr. Anton Mathijsenstraat (rotonde binnenkomst Budel tot aan de Borgh), de dorpsentrees: Dr. Anton Mathijsenstraat (rotonde binnenkomst Budel tot de Borgh) en Deken van Baarsstraat (buiten het Centrum) en de woongebieden.

Geef uw mening

Ingenieursbureau Jens heeft een projectwebsite ingericht. Via deze website houden zij u op de hoogte van het ontwerpproces. Zij hebben een online enquête opgesteld waarin u uw mening kunt geven over het centrumgebied. Inwoners en ondernemers uit het centrum van Budel ontvangen hierover een brief. Maar ook bezoekers van Budel centrum mogen de enquête invullen. Wat is uw mening over de huidige parkeergelegenheden, voorzieningen om te spelen, recreëren of om een elektrische auto op te laden? Geef uw mening vóór 19 april door via de website.

Naast de enquête kunt u zich aanmelden voor de klankbordgroep. Meer info hierover staat ook op de website Herinrichting Budel.

Vervolg

Alle wensen en ideeën worden bekeken en waar mogelijk verwerkt in het eerste ontwerp. Vervolgens presenteert het ingenieursbureau het voorlopig ontwerp online. Ook hier zijn suggesties welkom. De planning is om eind derde kwartaal een definitief ontwerp te hebben. Dan kunnen we (via een aanbesteding) op zoek naar een aannemer die het plan gaat uitvoeren.