Denk mee over een nieuw afvalinzamelsysteem

Bijeenkomst op 15 en 23 oktober

Vorig jaar heeft de gemeente Cranendonck samen met inwoners het afvalbeleidsplan opgesteld. Hierin maken wij een vuist voor afval! Een van resultaten is het opzetten van een nieuw inzamelsysteem. Dit zorgt ervoor dat u beter in de gelegenheid wordt gesteld om uw afval nóg beter te scheiden. Wij vinden het belangrijk om u te betrekken bij het nieuwe inzamelsysteem. Wilt u hier meer over weten en meedenken? Dat kan! Op 15 oktober om 20.00 uur is er een bijeenkomst in de Smeltkroes in Maarheeze en op 23 oktober in De Schakel in Budel-Dorplein. De datums voor de bijeenkomsten in de andere dorpen worden nog bekend gemaakt.

Afval scheiden: zijn we op de goede weg?

We doen het al ontzettend goed als gemeente, dat is mooi nieuws, maar we zijn nog niet bij de eindstreep. Momenteel gooien wij 97 kg restafval (per inwoner per jaar) weg in de grijze container en bij de milieustraat. Het Rijk heeft ons de opdracht gegeven om uiterlijk in 2025 30 kg afval (per inwoner per jaar) weg te gooien. Veel gemeenten komen in beweging. Cranendonck ook!

Bijeenkomsten 15 en 23 oktober

De datum voor de bijeenkomsten zijn bekend. De eerste zal plaatsvinden op 15 oktober om 20.00 uur in de Smeltkroes in Maarheeze. De tweede is op 23 oktober om 20.00 uur in De Schakel in Budel-Dorplein. Noteer deze data in uw agenda.

Presentatie woonwensenonderzoek

Op 15 oktober presenteert de gemeente, aansluitend op de bijeenkomst over een nieuw afvalsysteem, van 21.30 tot 22.00 uur de uitslag van de woonwensenenquête die eerder gehouden is in Maarheeze.