Coronavirus en dienstverlening gemeente Cranendonck

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Cranendonck, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Aangepaste openingstijden
Er gelden beperktere openingstijden van het gemeentehuis. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn gaan door en er is geen vrije inloop mogelijk. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken (via 14-0495). Meer hierover

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig? Ga hiervoor naar de homepage en kies voor 'online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Voor ondernemers

Ga naar Updates coronavirus voor het meest recente nieuws over het Coronavirus en ga naar het Coronavirus Ondernemersloket voor alle informatie voor ondernemers.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Definitief geen kermissen gemeente Cranendonck in 2020

Op verzoek van de kermisexploitanten is met gezamenlijke inspanningen van kermisexploitanten, lokale horeca en gemeente gekeken of het toch nog mogelijk was om een kermis in Budel en Gastel te organiseren. In de afgelopen weken hebben de gemeente Cranendonck, de horeca-ondernemers en de gezamenlijke kermisexploitanten in goed overleg alle denkbare scenario’s en opstellingen uitvoerig bekeken. Ook is met de hulpdiensten overlegd. De veiligheid en de gezondheid van de inwoners, de bezoekers en de kermisexploitanten stond daarbij voorop. Het college heeft 17 juli met betrokkenen met elkaar het gesprek hierover gevoerd en besloten de kermissen in de gemeente Cranendonck definitief niet te laten doorgaan.

Te krappe voorbereidingstijd

In een door de gemeente georganiseerd gezamenlijk kermisoverleg was iedereen het erover eens dat de voorbereidingstijd voor de kermis in Budel-Schoot te krap was. Ook voor de kermis in Maarheeze was meer tijd nodig voor de besluitvorming. De kermis in Soerendonk was eerder al geannuleerd in verband met het toen nog geldende verbod op evenementen. Voor de kermis Budel en Gastel is men gezamenlijk aan de slag gegaan, maar zoals hierboven is gemeld is er helaas geen werkbaar scenario tot stand gekomen.

Wij vinden het erg jammer dat wij onder de huidige omstandigheden helaas tot deze conclusie moeten komen dat de kermissen in onze gemeente Cranendonck niet door kunnen gaan. Wij wensen de betrokken kermisexploitanten heel veel sterkte toe in deze moeilijke en onzekere tijd. Wij hopen dat wij in 2021 onze kermissen weer mogen organiseren.