In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. 

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

De Groene Zone installeert 1 Gigawatt aan zonnepanelen in Cranendonck

De Groene Zone installeert 1 Gigawatt aan zonnepanelen in Cranendonck

Sinds 2018 kunnen inwoners van de gemeente Cranendonck zonnepanelen op hun eigen dak leggen via De Groene Zone. Inwoners sluiten een lening af om de zonnepanelen aan te schaffen die zich met de opbrengsten van de opgewekte stroom ruimschoots terugbetaald. De lening wordt extra aantrekkelijk doordat de financiering via de gemeente geregeld is wat de rente laag houdt.

Onlangs werd de mijlpaal van 1 gigawatt aan Groene Zone-panelen bereikt in Cranendonck. Deze panelen liggen op de daken van ongeveer 230 deelnemers. De jaarlijks opgewekte stroom is genoeg om 325 gemiddelde huishoudens een jaar lang van stroom worden te voorzien of om 250 elektrische auto’s 20.000 kilometer af te laten leggen.

Wethouder Frits van der Wiel: "Het is hartstikke mooi om te zien dat ruim tweehonderd huishoudens in Cranendonck via de Groene Zone hun energievoorziening verduurzamen. Het project is een succes, daarom is recent ook besloten om de deelname vanuit Cranendonck te verlengen."

Wegens het succes wordt het zonnepanelenproject met een jaar verlengd tot 1 april 2022. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden en een vrijblijvende offerte aanvragen.