De energieprijzen stijgen: bespaar kosten door uw eigen stroom op te wekken

Door een schaarste van gas in Europa krijgen we in 2022 te maken met explosief stijgende energietarieven. Volgens Sanne de Jong-Bins van online vergelijker Gaslicht.com zal in 2022 een gemiddeld 4-persoons huishouden €1229 betalen, terwijl dit in 2020 nog maar €507 was. Vooral de midden- en laaginkomens worden hierdoor getroffen. De overheid probeert de stijging te compenseren met het verlagen van de energiebelasting, maar is dit genoeg? Eén van de meest voordelige oplossingen ligt bij u als consument, namelijk door zelf energieleverancier te worden.

Zonnepanelen

Zonnepanelen op eigen dak zorgen ervoor dat u minder stroom afneemt van uw energieleverancier. Met de stijgende energieprijzen zal de besparing meegroeien. Twaalf gemeenten in Zuidoost-Brabant zetten zich in om zonnepanelen op eigen dak mogelijk te maken voor al hun huiseigenaren. Project De Groene Zone, waar gemeente Cranendonck aan deelneemt, biedt een gunstige financiële regeling waardoor u zonder eigen investering zonnepanelen kan laten plaatsen. Dit betekent dat u als deelnemer al geld bespaart vanaf de eerste maand! Daarnaast krijgt u 15 jaar lang garantie en een contract met uw gemeente.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van De Groene Zone. Per gemeente is een beperkt aantal plekken beschikbaar en het project loopt maar tot 31 maart 2022. Wees er dus op tijd bij!