De afvalpiraten komen naar Cranendonck!

De afvalpiraten komen naar Cranendonck! De afvalpolitie zal hen op de hielen zitten, dus zullen ze heel veel schatten verliezen. Help jij mee om hun schat weer bij elkaar te zoeken? De schat ligt overal! Op straat, in de goot, op het grasveld, in de bosjes, onder bankjes! De schat bestaat uit blikjes, flesjes, snoeppapiertjes, bananenschillen en nog veel meer. Weet jij de hele schat terug te vinden? Dan ben jij een super speurneus!

Save the date

Net als in 2018 neemt de gemeente in 2019 actief deel aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart 2019. Met z’n allen gaan we Cranendonck vrij maken van zwerfafval. We roepen iedereen op om mee te doen en in de eigen wijk of buurt aan de slag te gaan. De gemeente zorgt voor opschoonmateriaal zoals handschoenen, knijpers en afvalzakken en natuurlijk voor iets lekkers.

Inschrijven

Verenigingen, clubs en scholen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Landelijke Opschoondag. Wil je zelf een groep samenstellen? Of ben je eenling en sluit je je graag aan bij de groep in jouw kern? Dat kan natuurlijk ook! De inschrijving is geopend! Meld je dus aan, eenling of groep, doe mee en maak kans op mooie prijzen.

Inschrijven Landelijke Opschoondag

Het Afvalpiratenspel

Kinderen krijgen een schatkaart met alle verloren schatten. Op die manier worden ze geholpen in het zoeken naar zwerfafval. Als ze alles gevonden hebben, kunnen ze de kaart inleveren/laten zien en krijgen ze een klein prijsje.

Elke deelnemende groep, vereniging, club of school maakt ook kans op de hoofdprijs. Bouw met je groep een schatkist of schatplek waar je alle piratenschatten verzameld. Maak een foto van de plek en alle schatten-speurneuzen. De beste, leukste, mooiste, origineelste foto wint een buurtbarbecue t.w.v. €500,-! Aan het einde van de Opschoondag maakt de gemeente de winnaar bekend.

Niet alleen met de Landelijke Opschoondag

De gemeente ziet graag dat ook buiten de Landelijke Opschoondag mensen aan de slag blijven in hun eigen buurt of wijk. Uiteraard willen we deze clubs, verenigingen of scholen ondersteunen in hun opschoonwerk. De buurt adopteert daarmee de eigen omgeving. Neem contact op met Karin Maas, gemeente Cranendonck via telefoonnummer 14 0495, voor meer informatie.