Coronavirus en dienstverlening gemeente Cranendonck

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Cranendonck, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Aangepaste openingstijden
Er gelden beperktere openingstijden van het gemeentehuis. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn gaan door en er is geen vrije inloop mogelijk. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken (via 14-0495). Meer hierover

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig? Ga hiervoor naar de homepage en kies voor 'online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Voor ondernemers

Ga naar Updates coronavirus voor het meest recente nieuws over het Coronavirus en ga naar het Coronavirus Ondernemersloket voor alle informatie voor ondernemers.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Cybercriminaliteit

Veel mensen proberen elkaar te helpen tijdens deze coronacrisis. Dat is natuurlijk heel mooi. Jammer genoeg zijn er ook mensen die misbruik maken van de situatie. Met slinkse trucs proberen zij een slaatje te slaan uit de coronacrisis. Dit gebeurt online, maar ook aan de telefoon of zelfs aan de deur! Let daarom extra goed op! Waar moet u rekening mee houden?

E-mailtjes van mensen die u niet kent
Klik niet op linkjes in mailtjes van mensen die u niet kent. Liever nog, open de e-mailtjes niet, maar gooi ze meteen weg. Als u op het linkje klinkt, kan het zijn dat u slechte software op uw computer download. Deze software kan informatie lezen of ervoor zorgen dat anderen uw computer over kunnen nemen, vergrendelen, of erger. Meer weten? Ga naar www.veiliginternetten.nl.

Nepmails
Er gaan heel wat nepmails rond met bijvoorbeeld een factuur. Die mails zien er vaak heel echt uit. Kijk altijd goed naar het e-mailadres en bel naar het bedrijf als u twijfelt of de factuur echt is of niet. Of nepmailtjes van banken waarin gevraagd wordt om wachtwoorden en pincodes. Die mailtjes zien er vaak heel betrouwbaar en echt uit. Er gaat zelfs een e-mail rond over een antibacteriĆ«le bankpas. Als er gevraagd wordt om inlogcodes of een wachtwoord, weet u dat het niet in orde is. Een bank vraagt hier nooit naar! Niet via e-mail en ook niet via de telefoon.

Telefoonfraude
Ook via de telefoon proberen criminelen mensen op te lichten. Ze doen net alsof ze een officieel bedrijf zijn en proberen u iets te verkopen. Of ze zeggen dat ze van een bank zijn en vragen om uw wachtwoord of pincode. Een bank vraagt nooit naar die gegevens! Geef dus nooit uw wachtwoord of pincode. Niet via de telefoon en ook niet via een e-mail of het internet.

Verkoop van coronatesten
Op internet staan corona-testen die niet betrouwbaar zijn of gewoon niet werken. Koop die testen niet! De uitslag van die testen zijn niet te vertrouwen en daarom heel gevaarlijk voor u en de mensen om uw heen.

Ook zijn er producten te koop zoals handgel of beschermende kleding waarvoor heel veel geld gevraagd wordt. Deze spullen worden vaak niet verstuurd of zijn van slechte kwaliteit. Koop alleen online bij de bedrijven die u kent en die betrouwbaar zijn.