Cranendonck dementievriendelijker maken, helpt u mee?

Cranendonck dementievriendelijker maken, helpt u mee?

Dementie komt steeds vaker voor. Bijna iedereen krijgt ermee te maken. Het is daarom belangrijk ons samen in te zetten voor een dementievriendelijk Cranendonck. Mensen met dementie en hun mantelzorgers kunnen op deze manier zo prettig mogelijk thuis, in hun vertrouwde omgeving, blijven wonen.

Hoe maken we Cranendonck dementievriendelijk?

Om Cranendonck nog dementievriendelijker te maken, kunnen we er bijvoorbeeld aan werken dat het taboe op het spreken over dementie langzaamaan verdwijnt. Ook kunnen we ons inzetten om ervoor te zorgen dat alle inwoners van Cranendonck weten wat dementie is. Verder kunnen we werken aan meer waardevolle contacten tussen jong en oud.

Helpt u mee?

Werken aan een dementievriendelijke samenleving kan op veel verschillende manieren. We zijn op zoek naar inwoners die mee willen denken over dementievriendelijk Cranendonck. Heeft u een goed idee, werkt u aan een dementievriendelijk initiatief, of wilt u graag komen luisteren naar de ideeën van anderen? Praat dan met ons mee. U als inwoners weet als geen ander wat er speelt binnen uw gemeenschap en hoe dit kan worden aangepakt. We organiseren in maart/begin april een meedenksessie om ideeën met elkaar uit te wisselen. Samen kijken we voor een geschikte datum voor de meedenksessie. Ook is het mogelijk om ideeën aan te dragen via het burgerplatform ONS Cranendonck of via mail.

Meer informatie?

Wilt u graag meedenken, neem dan contact op met Marjo Rutten via m.rutten@cranendonck.nl of plaats uw idee op www.onscranendonck.nu. Meer informatie over dementievriendelijk vindt u op www.dementievriendelijkcranendonck.nl.