Controle toeristenbelasting

De gemeente controleert in de komende weken actief op de heffing en uitvoering van de toeristenbelasting. Aanbieders van een nachtverblijf worden bezocht voor een controle. Zij ontvangen hierover vooraf persoonlijk bericht vanuit de gemeente.

Biedt u zakelijk of particulier nachtverblijf aan voor personen van buiten de gemeente? Dan bent u verplicht hiervan aangifte te doen en toeristenbelasting af te dragen aan de gemeente. U houdt dan ook een nachtverblijfregister of vergelijkbare administratie bij, zodat we de aangifte toeristenbelasting kunnen controleren.

De gemeente maakt voor de controle gebruik van de diensten van het externe bureau Adviesgroep Nederlandse Gemeenten (ANG). Voor vragen over de toeristenbelasting kunt u contact opnemen met de afdeling toeristenbelasting van ANG via het telefoonnummer: 085 – 0 239 004.