In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Cliëntondersteuning staat voor u klaar!

De kracht van Cranendonck is dat inwoners klaar staan om elkaar te helpen. De vele initiatieven die er zijn, laten dit zien. Het maakt het leven in Cranendonck extra de moeite waard. Maar soms heeft u ook zorg of ondersteuning nodig van de gemeente, bijvoorbeeld om prettig thuis te blijven wonen. Om hulp vragen aan de gemeente is niet voor iedereen even makkelijk. Of misschien vindt u het moeilijk om uw vraag goed uit te leggen of weet u niet zo goed naar welke informatie u moet zoeken.

U hoeft dit niet alleen te doen! U kunt hulp vragen aan vrienden, familie of bekenden. En lukt dit niet, dan kunt u dit ook vragen aan een cliëntondersteuner.

Cliëntondersteuners helpen inwoners

Een cliëntondersteuner is iemand die met u meedenkt over uw zorg-of ondersteuningsvraag. Zo kunnen ze bijvoorbeeld samen met u het gesprek doen met de gemeente. Of samen met u het verslag van dit gesprek doornemen. In zo’n verslag staat of u hulp nodig heeft en waar u deze hulp kunt vinden. Samen zoeken jullie dan naar een oplossing, waar uw vraag ook over gaat.

Cliëntondersteuning is gratis

Voor de kosten hoeft u het niet te laten, want cliëntondersteuning is gratis. Heeft u een hulpvraag, maar weet u nog niet precies wat u nodig heeft? Of gaat u contact opnemen met de gemeente over uw hulpvraag en wilt u ondersteuning bij de gesprekken? Is er niemand die u hierbij kan helpen? Neem dan contact op met een cliëntondersteuner. U kunt kiezen tussen een cliëntondersteuner van MEE of de vrijwillige cliëntondersteuner André Oud. Allebei kunnen ze u helpen:

Cranendonck is koplopergemeente cliëntondersteuning

Cranendonck is 1 van de 21 koplopergemeenten cliëntondersteuning. Het ministerie verstrekt middelen en ondersteuning om de cliëntondersteuning te versterken. De focus ligt hierbij onder anderen op meer verbinding van cliëntondersteuning (vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning) met jeugdzorg en werk & inkomen.

Heeft u tips hoe de cliëntondersteuning verbeterd kan worden? Heeft u gebruik gemaakt van een cliëntondersteuner en wilt u deze ervaring delen? Of heeft u geen gebruik gemaakt van cliëntondersteuning maar heeft u hier wel een mening over? Laat het ons weten, we komen graag met u in contact. Mail ons via k.relouw@cranendonck.nl of bel ons via 0495 431 165. Meer informatie is terug te vinden op www.cranendonck.nl/clientondersteuning