Buurtactie Energiezuinig Wonen Budel-Dorplein

In september startte de gemeente Cranendonck een Buurtactie Energiezuinig Wonen om de inwoners van Budel-Dorplein te helpen bij het besparen van energie. De actie is een succes gebleken, want meer dan 20 huishoudens hebben een adviesrapport voor hun woning opgevraagd.

Vier energieadviesrapporten

De actie is opgezet door de gemeente Cranendonck in samenwerking met Regionaal Energieloket. De actie begon met een uitnodiging aan de bewoners van Budel-Dorplein zich op te geven voor een onderzoek van hun woning door een technisch adviseur van Regionaal Energieloket. Uit de aanmeldingen zijn vier woningen geselecteerd. Deze dienden als voorbeeld voor de type woningen die het meest voorkomen in de wijk. De technisch adviseurs hebben op basis van deze onderzoeken per woning een energieadviesrapport opgesteld.

Informatieavond

De uitkomsten van deze energieadviesrapporten zijn op 7 oktober gepresenteerd op een online informatieavond. De aanwezigen kregen door Regionaal Energieloket een stappenplan gepresenteerd over de belangrijkste stappen die uit de adviesrapporten naar voren kwamen. In Budel-Dorplein bleek voor de meeste woningen het isoleren van de daken en (buiten-)muren een belangrijke oplossing om de gasrekening omlaag te brengen.

Meer informatie

Voor meer informatie over energie besparen verwijzen wij u door naar de website van Regionaal Energieloket. Daar kunt u ook de online informatieavond terugkijken.

Over Regionaal Energieloket

Als energieloket van gemeente Cranendonck helpt Regionaal Energieloket woningeigenaren met het verduurzamen van de woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én collectieve projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Cranendonck.