Budel-Dorplein richting aardgasvrij met Buurtactie Energiezuinig Wonen

Gemeente Cranendonck start een Buurtactie Energiezuinig Wonen voor bewoners van Budel-Dorplein. Met deze actie brengt en stimuleert de gemeente energiebesparing. De actie is opgezet in samenwerking met Regionaal Energieloket.

Een adviesrapport voor de buurt

In de wijk Budel-Dorplein staan verschillende woningtypen. Tijdens deze actie wordt van de meest voorkomende woningtypen één bestaande woning onderzocht. Dat worden de voorbeeldwoningen voor de buurt. Voor deze voorbeeldwoningen schrijft een energieadviseur van Regionaal Energieloket een advies met de slimste stappen om energie te besparen. De rapporten zijn zo opgesteld dat ze te gebruiken zijn voor woningen van hetzelfde type en uit dezelfde bouwperiode. De adviseurs bespreken deze rapporten met de buurt tijdens een online bijeenkomst op 7 oktober 2021.

Meld u aan met uw woning

Benieuwd hoe u meer energie kunt besparen? En wilt u uw woning aanmelden als voorbeeldwoning? Geef u dan op vóór 16 september 2021. De gemeente betaalt de kosten van de energieadviezen voor de voorbeeldwoningen.

1. Ga naar www.regionaalenergieloket.nl/acties en vul uw postcode in;
  2. Klik op de knop met ‘Buurtactie Energiezuinig Wonen in Budel-Dorplein in Cranendonck’ en daarna op de knop ‘Aanmelden als voorbeeldwoning’ en laat uw gegevens achter;
  3. De energieadviseurs zijn op 19 september 2021 in de wijk om de woningopnames te doen. Grote kans dat ze bij u aanbellen voor een opname. Bent u niet thuis? Geen probleem, dan gaan ze bij de volgende voorbeeldwoning langs.

Over Regionaal Energieloket

Regionaal Energieloket adviseert woningeigenaren met het verduurzamen van de woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Cranendonck.