In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Boodschap van de burgemeester 14 december 2020

Beste inwoners,

Hoewel de nieuwe coronamaatregelen misschien niet helemaal onverwacht kwamen, kan ik me voorstellen dat de lockdown voor vijf weken voor veel mensen weer een flinke klap is. We hadden zo anders gehoopt. En toch worden we nu weer door corona in onze vrijheden beperkt. Scholen en opvang dicht, de niet essentiële winkels gesloten, sportscholen en ook de (niet medische) contactberoepen moeten stoppen. Deze lockdown is daarmee nog wat strenger dan tijdens de eerste golf.

Het is ons met z’n allen helaas niet gelukt om de uitbreiding van het virus voldoende het hoofd te bieden. Na een zomer met weinig besmettingen is er een tweede golf gekomen en lopen ook bij ons nu de besmettingscijfers zorgwekkend op. Laten we niet teruggaan naar de situatie waar we in de eerste golf mee te maken hebben gehad.

We kunnen er niet omheen dat de door de minister-president afgekondigde, strengere lockdown nodig is. Want alleen op deze manier kunnen we het virus afremmen. Alleen ons gedrag bepaalt hoe het virus zich verspreidt. Dat neemt niet weg dat veel mensen opnieuw getroffen worden. Veel ondernemers zitten in zwaar weer, docenten moeten weer tijdelijk vanuit thuis lesgeven, het zorgpersoneel raakt vermoeid. Ik denk dat iedereen inmiddels wel corona-moe is. Aan tradities zoals het nieuwjaarszingen en de nieuwjaarsreceptie zullen we een andere invulling moeten geven. De harde lockdown komt daarmee dus hard aan, zeker nu de feestdagen voor de deur staan. Dit raakt iedereen extra. Zo zullen we kerstdagen in kleine kring moeten vieren en in de kersvakantie andere activiteiten ondernemen dan gebruikelijk. We zijn natuurlijk gewend dat we rond kerst met familie samen komen. Maar in het afgelopen jaar heeft corona er helaas ook toe geleid dat sommige families niet meer compleet zijn. Daar gaan in deze kersttijd mijn gedachten speciaal naar uit.

Het lichtpuntje in deze moeilijke tijd is de verbondenheid en gemeenschapszin die er zijn. Met kerst komt die nog nadrukkelijker tot uiting. Ik wil jullie dan ook vragen, al doe je het in kleine kring, op afstand of digitaal. Denk aan je medemens. Mijn boodschap is dit jaar dan ook: we moeten het samen doen. We moeten er samen de schouders onder zetten om ervoor te zorgen dat er een ander perspectief lonkt in 2021. En dat we vanuit de harde lockdown de weg terugvinden naar het leven zoals we dat altijd gewend zijn. Met die gedachte wens ik jullie fijne feestdagen.

Roland van Kessel
Burgemeester gemeente Cranendonck