In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14-0495.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Bijeenkomsten over toekomst van Smeltkroes uitgesteld

De gemeente Cranendonck wilde op korte termijn in fysieke bijeenkomsten actief in gesprek met de inwoners van Maarheeze over de toekomst van de Smeltkroes. Het doel daarbij is nader onderzoeken wat de (maatschappelijke) waarde is van de Smeltkroes in Maarheeze en met aanwezigen in gesprek gaan over de exploitatiemogelijkheden voor de toekomst. Door de aangescherpte coronamaatregelen van 14 oktober 2020 laat de gemeente deze fysieke bijeenkomsten niet doorgaan

Inwoners meer betrekken

Het huidige uitbatersechtpaar heeft aangeven per 1 juli 2021 te willen stoppen. Ze hebben de Smeltkroes vanaf de oplevering in 1982 uitgebaat en hebben de pensioengerechtigde leeftijd. De gemeenteraad heeft aangegeven dat er in het kader van burgerparticipatie steeds meer inwoners betrokken zullen worden bij de toekomst van de voorzieningen in haar dorpskern. Daarom wil de gemeente graag in gesprek met de inwoners. De gemeente wil gedurende deze avonden informatie verzamelen over de waarde van de Smeltkroes voor de gemeenschap en de rol die inwoners zouden kunnen/ willen vervullen in een toekomstige exploitatie.

Om dit proces namens de gemeente te begeleiden heeft de gemeente een externe begeleider aangetrokken, Dietmar Schrijnemakers.

Vervolg

De bijeenkomsten waren (corona-proof) aangekondigd voor 20 en 27 oktober in Maarheeze. Echter vanwege de nieuwe corona-maatregelen van deze week, blijkt het onmogelijk om deze fysieke bijeenkomsten door te laten gaan. Om dit soort processen te doorlopen is een actieve en fysieke aanwezigheid van essentieel belang. Daarom willen we alle geïnteresseerde vragen om zich te melden op onderstaande mailadres en dan houdt procesbegeleider, Dietmar Schrijnemakers, u op de hoogte van het vervolg. E.e.a. zal natuurlijk mede afhankelijk zijn van de Covid-19 maatregelen.

Wilt u bericht ontvangen wanneer de nieuwe bijeenkomsten worden gepland en/of wilt u zich hiervoor aanmelden. Stuur dan een e-mail naar toekomstsmeltkroes@cranendonck.nl. Eind volgende week informeren we u hoe en wanneer de bijeenkomsten worden gehouden. Dit zullen we vanzelfsprekend ook via HAC-weekblad en RTV Horizon bekendmaken.