In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Bewonersavond 27 mei Duurzame warmte in Cranendonck

De komende jaren werken we in Nederland hard aan de overstap van aardgas naar een duurzame manier van verwarmen van onze woningen. Niet in één keer, maar stap voor stap en buurt voor buurt maken we de overstap naar duurzaam verwarmen van onze woningen, zodat we in 2050 geen CO2 meer uitstoten. Ook in Cranendonck gaan we onze woningen op een andere manier verwarmen. De gemeente Cranendonck maakt hiervoor eerst een “Transitievisie Warmte”, die eind 2021 klaar is.

Wat hebben we tot nu toe gedaan

In oktober vorig jaar zijn we gestart met het project. Doel is het opleveren van een transitievisie warmte, die inzicht geeft in de mogelijkheden om van het aardgas af te gaan. Het is een eerste stap richting een aardgasvrij Cranendonck in uiterlijk 2050. Inmiddels zijn er verschillende activiteiten gedaan zoals een bewonersenquête, een bewonersbijeenkomst, twee klankbordgroep bijeenkomsten en een ‘brede’ werkgroep waarbij ook klankbordgroepleden aanwezig waren.

In de komende, tweede bewonersbijeenkomst presenteren we onze plannen en wat dit voor u, als bewoner, betekent.

Doe mee aan de bewonersavond

Wilt u weten wat de plannen van de gemeente zijn, de keuzes die we maken en de manier waarop we dit gaan doen? Doe dan mee aan de tweede online bewonersavond op donderdag 27 mei van 19.30 tot 21.00 uur. Deskundigen in de energietransitie leggen tijdens de online bijeenkomst uit wat de transitievisie voor u betekent. Zij beantwoorden vragen en u kunt aandachtspunten doorgeven aan de gemeente.

U kunt zich inschrijven door een e-mail te sturen naar: duurzaam@cranendonck.nl. Meer informatie vindt u op de pagina Duurzame Warmte.

Bent u ondernemer? Op 19 mei 2021 is er een ondernemersbijeenkomst over duurzame warmte in Cranendonck