Bedrijfsbezoek aan varkensbedrijf familie Verdonschot in Maarheeze

Bedrijfsbezoek aan varkensbedrijf familie Verdonschot in Maarheeze

Op 27 november 2018 brachten het bestuur van de land- en tuinbouw organisatie ZLTO Groote Heide en het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan het varkensbedrijf van familie Verdonschot in Maarheeze. Hier werden zij ontvangen door eigenaar en ondernemer Henk Verdonschot. 

Henk Verdonschot runt al jarenlang samen met zijn gezin in Maarheeze een varkenshouderij met 250 zeugen en biggen. In Sterksel heeft Henk nog een bedrijf met 1.200 vleesvarkens. In 1993 heeft hij het bedrijf overgenomen van zijn ouders. Verdonschot houdt zijn varkens op een verantwoorde manier waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Dit heeft het college onder andere kunnen aanschouwen door via een raam aan de buitenkant van de stallen naar binnen te kijken. 

Tijdens het bedrijfsbezoek werd ook gesproken over het provinciaal beleid en de toekomst van de agrarische sector. De gemeente doet zo veel mogelijk om agrarische bedrijven goed te faciliteren en te ondersteunen. Tot slot mocht iedereen een stukje worst proeven van het Heydehoeve varken en gingen zij met een kleine verrassing naar huis. 

Het college dankt Henk Verdonschot voor de leuke en interessante rondleiding tijdens het bedrijfsbezoek en wenst hem veel succes in de toekomst.