In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Asbest: lever het gratis in bij de milieustraat

Wist u dat u asbesthoudende materialen die u thuis verwijdert gratis kunt inleveren bij de milieustraat? Huishoudelijk asbestmateriaal kan op afspraak, tot een hoeveelheid van maximaal 35 m2, gratis aangeboden worden op de milieustraat. Denk bij huishoudelijk materiaal dat asbest kan bevatten bijvoorbeeld aan golfplaten, wandplaten, remblokken en vloerbedekking (Novilon).

Hoe werkt het?

• Asbest kan ingeleverd worden na het maken van een telefonische afspraak. De milieustraat is tijdens openingstijden bereikbaar via 06 45 38 43 21;
  • Openingstijden milieustraat:
    • Dinsdag, woensdag en vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur;
    • Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
  • Verpak het asbest stofdicht in handzame pakketten. Gebruik hiervoor dubbeldik folie en plak de naden dicht.

Gemeente Cranendonck staat voor een schone en duurzame leefomgeving waar we zo veel mogelijk afval scheiden, grondstoffen hergebruiken en risicovol afval verantwoord afvoeren. Op de afvalscheidingskaart kunt u zien welk afval waar thuis hoort. Het is pas restafval wanneer u dat wat u weggooit, niet kwijt kunt in één van de andere afvalstromen. Samen zorgen we voor een beter en schoner Cranendonck.

Meer weten over afval(stromen), inzameldata of -locaties? Check de afvalkalender of de afval-app.