In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Alles over afval: check de afvalkalender of afval-app

Via de afvalkalender en de speciale afval-app kunt u eenvoudig zien welke afvalstromen wanneer worden ingezameld. Na het invullen van uw postcode ziet u de inzameldata die voor u van toepassing zijn. U ziet direct de eerstvolgende inzameldag, u kunt vooruit kijken of het jaaroverzicht raadplegen.

Juiste data op een rij

De digitale afvalkalender kunt u altijd en overal raadplegen. Handig, want het komt voor dat gedurende het jaar wijzigingen plaatsvinden. De wijzigingen worden direct verwerkt en zo heeft u altijd de juiste informatie en data binnen handbereik.

Inzameldata oktober, november en december

Momenteel zijn de data voor het vierde kwartaal van 2021 voor het inzamelen van restafval nog niet bekend. Dit heeft te maken met de pilot met de tariefzak die tot 1 oktober 2021 loopt. De inzameldata voor restafval voor oktober, november en december worden toegevoegd, zodra er duidelijkheid is over de restafvalinzameling na 1 oktober 2021.

Wat hoort waar?

In de afvalkalender en de app worden de verschillende afvalstromen met aparte symbolen aangegeven. Alleen de afvalstroom die vermeld staat op een bepaalde datum wordt opgehaald. Heeft u per ongeluk onjuist afval aangeboden (bijvoorbeeld de gele PMD-zak in plaats van de tariefzak)? Zorg dan dat u uw afval ‘binnenhaalt’ en bied het op het juiste moment opnieuw aan.

Wanneer u gebruikmaakt van de afval-app kunt u bij Instellingen bovendien aangeven of en wanneer u een melding wilt ontvangen wanneer welk afval wordt opgehaald. Zo kunt u het juiste afval op tijd buiten zetten. De afvalkalender geeft daarnaast informatie over de verschillende afvalstromen, welke soorten afval onder welke afvalstroom vallen en informatie over de milieustraat.

Liever een geprinte versie van de kalender?

Via de online afvalkalender kunt u de maand- en jaarkalender downloaden. Check echter regelmatig of de data nog actueel zijn.