In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Afval in Cranendonck: Hoe werkt het?

Huishoudelijk afval dat goed gescheiden wordt, is beter te recyclen dan afval dat niet wordt gescheiden. Gescheiden afval is ook opnieuw te gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om van droog papier nieuwe kranten te maken. Papier dat in aanraking komt met gft-afval, is helaas niet goed meer te verwerken voor nieuwe producten. Afval is pas restafval wanneer u dat wat u weggooit, niet kwijt kunt in één van de andere afvalstromen.

Samen zorgen we voor minder restafval

Door afval goed te scheiden, merkt u dat u veel minder restafval heeft. Bij minder restafval wordt het aantrekkelijker om gebruik te maken van de tariefzak. De tariefzak kunt u net als het PMD-afval elke twee weken aanbieden. De restafvalcontainer wordt één keer per acht weken opgehaald. Voor luiers en incontinentiemateriaal zijn er witte zakken die gratis verkrijgbaar zijn en ingeleverd kunnen worden in speciale inzamelcontainers. Samen zorgen we voor een beter en schoner Cranendonck en bespaart u op de kosten voor afval.

Gratis, huis-aan-huis inzameling Gratis, zelf wegbrengen Tegen betaling, huis-aan-huis inzameling Tegen betaling, zelf wegbrengen
Papier Textiel GFT (keuken- en tuinafval) Grof tuinafval
PMD (Plastic, Metaal en Drankkartons) Luiers en incontinentiemateriaal Restafval: via tariefzak of grijze container Grofvuil
Glas (glasbak) en vlakglas (milieustraat) Bouw- en sloopafval
Klein Chemisch Afval
Olie
Elektrische apparaten
Oud ijzer/metalen

Vragen over afvalinzameling?

In de afvalkalender en in de afval-app ziet u wanneer welk afval opgehaald wordt. Ook kunt u eenvoudig nakijken wat in welke bak hoort.

Gemeente Cranendonck werkt samen met Renewi. U kunt bij vragen en opmerkingen over afvalinzameling en het aanvragen of omwisselen van afvalcontainers contact opnemen met Renewi via 0800 22 100 10 of cranendonck@renewi.com