Natuurgebieden

Natuurgebieden

Natuurgebieden Cranendonck

Cranendonck heeft natuurliefhebbers en de moderne recreant veel te bieden. De vele bos- en natuurgebieden hebben allemaal een eigen flora en fauna waar de natuurliefhebber met volle teugen kan genieten. Twee grote natuurgebieden waar Cranendonck onderdeel van uitmaakt, zijn De Groote Heide en GrensPark Kempen-Broek.

Boven-Dommel – Groote Heide

De Groote Heide is een aantrekkelijk, duurzaam, authentiek, innovatief en levendig vestigingsklimaat in de Brainport regio. Deze streek biedt mensen toonaangevende en bijzondere woon-, werk- en recreatiemogelijkheden in een uitnodigende groene omgeving. 

Bekijk www.degrooteheide.eu om alles te weten te komen over dit (natuur)gebied.

GrensPark Kempen-Broek

Het Kempen-Broek: de groenste regio van de wereld! Een groot aantal natuurorganisaties helpt mee om het rustige en groene gebied te koesteren. Een gebied zonder grenzen, want die kent een landschap niet. Maar liefst 25.000 hectaren aan pure natuur en fraaie landschappen strekken zich aan beide zijden van de grens (tussen België en Nederland) uit. Hier kun je uren, zelfs dagen dwalen en steeds weer verrassende nieuwe dingen ontdekken. 

Bekijk www.kempenbroek.eu voor meer informatie over dit natuurgebied/GrensPark.