Coronavirus en dienstverlening gemeente Cranendonck

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Cranendonck, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Aangepaste openingstijden
Er gelden beperktere openingstijden van het gemeentehuis. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn gaan door en er is geen vrije inloop mogelijk. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken (via 14-0495). Meer hierover

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig? Ga hiervoor naar de homepage en kies voor 'online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Voor ondernemers

Ga naar Updates coronavirus voor het meest recente nieuws over het Coronavirus en ga naar het Coronavirus Ondernemersloket voor alle informatie voor ondernemers.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Het begint met een VONCK!

Als gemeente willen we aansluiten bij onze inwoners en meedenken waar mogelijk. Vanuit deze wens is VONCK! ontstaan: een denktank bestaande uit een diversiteit aan betrokken inwoners en ondernemers uit Cranendonck.

Wat doet VONCK?

VONCK! helpt ideeën, dromen en initiatieven voor uw buurt verder. Cranendonck kent een sterke gemeenschap met betrokken inwoners die er voor elkaar zijn. Onder inwoners leven veel ideeën. Ideeën die om verschillende redenen niet altijd tot uitvoering komen. VONCK! kan daarbij helpen. Bijvoorbeeld door mensen met elkaar in contact te brengen of te ondersteunen bij het uitwerken van een businessplan. Ook voor advies over regelgeving, vergunningen of subsidies kunnen initiatiefnemers bij VONCK! terecht.

Sinds 1 april 2019 heeft VONCK! zeggenschap over het subsidiebudget Burgerkracht dat jaarlijks door de gemeente beschikbaar wordt gesteld voor het stimuleren van burgerinitiatieven. Aanvragen voor deze subsidie lopen dan ook niet meer via de gemeente, maar via VONCK! De werkwijze betreft een pilot die na een jaar wordt geëvalueerd.

Dus…. heeft u een idee voor uw buurt en weet u niet goed hoe het van de grond te krijgen? Zoekt u nog mensen die willen bijdragen aan uw maatschappelijk initiatief? Of heeft u een opstartsubsidie nodig? Neem dan eens contact op met VONCK!

Zelf deelnemen aan VONCK? Dat kan ook!

De denktank staat open voor nieuwe leden en is op zoek naar vrijdenkers; mensen met een positief kritische, constructieve houding, die graag (op creatieve wijze) meedenken en meedoen.

Contact

Wilt u meer informatie, uzelf aanmelden voor VONCK! of ondersteuning bij een burgerinitiatief? Neem dan contact op met Joyce Kersten (06 2941 8249) of Marco Kuurstra (06 3006 4490). Of stuur een mailtje naar info@vonckcranendonck.nl.