In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14-0495. 

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Het begint met een VONCK!

Het begint met een VONCK!

Als gemeente willen we aansluiten bij onze inwoners en meedenken waar mogelijk. Vanuit deze wens is VONCK! ontstaan: een denktank bestaande uit een diversiteit aan betrokken inwoners en ondernemers uit Cranendonck.

Wat doet VONCK?

VONCK! helpt ideeën, dromen en initiatieven voor uw buurt verder. Cranendonck kent een sterke gemeenschap met betrokken inwoners die er voor elkaar zijn. Onder inwoners leven veel ideeën. Ideeën die om verschillende redenen niet altijd tot uitvoering komen. VONCK! kan daarbij helpen. Bijvoorbeeld door mensen met elkaar in contact te brengen of te ondersteunen bij het uitwerken van een businessplan. Ook voor advies over regelgeving, vergunningen of subsidies kunnen initiatiefnemers bij VONCK! terecht.

Sinds 1 april 2019 heeft VONCK! zeggenschap over het subsidiebudget Burgerkracht dat jaarlijks door de gemeente beschikbaar wordt gesteld voor het stimuleren van burgerinitiatieven. Aanvragen voor deze subsidie lopen dan ook niet meer via de gemeente, maar via VONCK! De werkwijze betreft een pilot die na een jaar wordt geëvalueerd.

Dus…. heeft u een idee voor uw buurt en weet u niet goed hoe het van de grond te krijgen? Zoekt u nog mensen die willen bijdragen aan uw maatschappelijk initiatief? Of heeft u een opstartsubsidie nodig? Neem dan eens contact op met VONCK!

Zelf deelnemen aan VONCK? Dat kan ook!

De denktank staat open voor nieuwe leden en is op zoek naar vrijdenkers; mensen met een positief kritische, constructieve houding, die graag (op creatieve wijze) meedenken en meedoen.

Contact

Wilt u meer informatie, uzelf aanmelden voor VONCK! of ondersteuning bij een burgerinitiatief? Neem dan contact op met Joyce Kersten (06 2941 8249) of Marco Kuurstra (06 3006 4490). Of stuur een mailtje naar info@vonckcranendonck.nl.