Gemeenteraadsverkiezingen

Gemeenteraadsverkiezingen

Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Die dag mogen alle kiesgerechtigde inwoners stemmen om de leden van de gemeenteraad te bepalen. Ook mag u op 21 maart stemmen voor het Raadgevend Referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Klik voor meer informatie op de onderwerpen aan de rechterkant van deze pagina.

 

Uw stempassen!

Komende week bezorgt PostNL in Cranendonck de stempassen voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018. De stempassen worden verstuurd in een witte envelop.

Twee stempassen
Op 21 maart zijn er niet alleen verkiezingen voor de gemeenteraad. U kunt deze keer ook via een referendum stemmen over een nieuwe wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. Voor dit referendum krijgt u een aparte stempas.

Volmacht
Met de stempas kunt u in elk stembureau binnen de gemeente stemmen. Bent u niet in de gelegenheid om zelf uw stem uit te brengen? Laat dit dan bij volmacht door iemand anders doen.

Identiteitsbewijs
Om te stemmen hebt u naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs nodig. Vergeet dit niet mee te nemen op 21 maart.

 

Kandidatenlijsten

Op 9 februari heeft het centraal stembureau de kandidatenlijsten en de lijstaanduidingen geldig verklaard en vastgesteld. 

Op grond van het aantal behaalde stemmen bij de laatste verkiezing is ook de nummering van de lijsten vastgesteld.

De deelnemende partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn:

  1. Cranendonck Actief!
  2. Echte Lokale Aandacht Nu (ELAN)
  3. CDA
  4. VVD
  5. Pro6

Het proces-verbaal van de zitting en de kandidatenlijsten kunt u hier inzien.