In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. 

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Architectuur Budel-Dorplein

Architectuur Budel-Dorplein

Architectuur Budel-Dorplein

Budel-Dorplein is een fabrieksdorp dat aan het einde van de negentiende eeuw is ontstaan op initiatief van de Zinkfabriek. François Sepulchre en Lucien en Emile Dor (vandaar Dorplein) kochten de ‘woeste’ grond voor de oprichting van de fabriek en een arbeidersdorp. Deze bijzondere fabrieksnederzetting is uitgegroeid tot een dorp met grote cultuurhistorische waarde en een prachtige natuur, uniek in Nederland.

Het dorp herbergt tientallen Rijksmonumenten. Dorplein is, ondanks de veranderingen die in meer dan 100 jaar hebben plaatsgevonden, in belangrijk mate authentiek gebleven. Ook haar situering is uniek door de omliggende natuur van vennen, heide, zandverstuivingen, bossen en natte gronden en de aansluiting op het Limburgse en Belgische landschap.

Wilt u het bijzondere Dorplein zelf beleven? Bij het VVV is een historische wandelroute verkrijgbaar. De route op de grens van Brabant, Limburg en België voert langs alle bijzondere monumenten en door een prachtig veelzijdig natuurgebied.