Artikel E52 31-10: Metalot gooit alle metalen in de energie-strijd

De zinkfabriek in Budel Dorplein is hard toe aan een nieuwe levensfase. Van energieslurper naar -leverancier, van milieubelaster naar vriend van natuurmonumenten, van Nyrstar naar Metalot. Op de plek waar nu metalen worden verwerkt met de energie die gelijk staat aan de behoefte van heel Eindhoven, moet binnen een paar jaar de oplossing zichtbaar worden voor grote kwesties als energie-opslag en duurzame mobiliteit. En dat alles op een 100% energieneutrale en circulaire manier.

Dat het ambitieniveau hoog ligt, daar zijn Harry Denis (Nyrstar Budel), Philip de Goey (TU/e, Metalot3C) en Jan Vlassak (Metalot3C) het wel over eens. Maar de unieke kansen die het zinkwitterrein in Budel Dorplein te bieden heeft, die hebben hen samen met partijen als de provincie, Natuurmonumenten en de gemeente Cranendonck toch over de streep getrokken.

Klik hier voor het hele artikel!