De Neerlanden II in Maarheeze

De Neerlanden II in Maarheeze

Aan de noordrand van Maarheeze, gunstig gelegen in de buurt van de A2 en het spoor, gaat de gemeente Cranendonck komende jaren een nieuwe wijk realiseren: De Neerlanden II. Op deze locatie komen circa 100 woningen. De afgelopen jaren is er op interactieve wijze gewerkt aan project samen met inwoners, verenigingen en organisaties. De gemeente zet in op een duurzame en kwalitatieve invulling van de wijk met een dorpse sfeer. ​

Ligging plangebied

De locatie ligt op een steenworp afstand van het centrum van Maarheeze. Binnen 20 minuten ben je aan de rand van Eindhoven, waar onder meer de High Tech Campus en ASML zijn gevestigd. Ook is de wijk gelegen aan het natuurgrenspark De Groote Heide. Met de fiets ben je zo op de prachtige heide en in de natuur! Daarnaast liggen de middelgrote plaatsen Weert en Valkenswaard op een kwartier afstand. 

Het plangebied zelf is nu in gebruik als agrarische grond en maakt daarmee onderdeel uit van een relatief open landschap. Het totale plangebied is ongeveer 5 hectare groot.

Plankaart De Neerlanden IIMarktselectie

Om een geschikte partij te vinden voor het ontwikkelen van de wijk voert de gemeente Cranendonck een aanbestedingsprocedure via marktselectie uit. Voor deze aanbestedingsprocedure werkt de gemeente Cranendonck samen met BEECKK Ruimtemakers en Buro Hofsteden voor het stedenbouwkundig ontwerp. In de gunning wegen onder andere de inschrijfprijs, kwaliteit en duurzaamheid mee. 

Klik hier voor de aanbestedingsprocedure in Negometrix.

Inmiddels heeft de gemeente Cranendonck 5 geschikte partijen geselecteerd. Binnenkort volgt de tweede fase van de aanbestedingsprocedure. In de tweede fase worden de 5 geselecteerde partijen uitgenodigd om een plan en een inschrijfprijs in te dienen. De gemeente beoordeelt deze inschrijvingen op basis van vooraf vastgestelde criteria en wegingsfactoren. De opdracht wordt gegund aan die partij die het beste scoort op de diverse onderwerpen. De winnende partij sluit een overeenkomst met de gemeente om de woonwijk Neerlanden II volgens de gemeentelijke kaders en ambities verder te ontwikkelen en te bouwen. 

Na het sluiten van een overeenkomst tussen de gemeente en de ontwikkelaar kan de bouw van de woonwijk eind 2021 worden voorbereid.

Woningaanbod/kavelverkoop

Er is nog geen planning of nadere informatie over de uitgifte van kavels beschikbaar. Na de aanbesteding zal dit duidelijk worden. Er komt een gevarieerd woonprogramma met koop- en huurwoningen om te voorzien in de woonbehoefte van Maarheeze. Rij- en hoekwoningen, tweekappers, vrijstaande woningen, semi-bungalows en bouwkavels. Actuele informatie hierover vindt u op deze pagina. Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe stappen in het project? Meldt u zich dan aan voor de mailinglijst Neerlanden II.

aanmelden mailinglijst

Bestemmingsplanprocedure

Op 15 december 2020 heeft de gemeenteraad van Cranendonck het bestemmingsplan vastgesteld. Via de volgende link kunt u het bestemmingsplan vinden. Het bestemmingsplan is te vinden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. In verband met beroep tegen het besluit is het bestemmingsplan nog niet onherroepelijk.

Blik vooruit

De aanbestedingsprocedure is gestart. Deze is naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 afgerond. Verwacht wordt dat de planuitwerking kan beginnen vanaf 3e kwartaal 2021. Dan komt ook meer informatie beschikbaar over het woningaanbod voor mensen die interesse hebben om hier te wonen.

Nieuws

Documenten