Bereikbaarheid en sluipverkeer

Bereikbaarheid en sluipverkeer

Op deze pagina staat informatie over projecten die te maken hebben met bereikbaarheid, verkeer en vervoer in Cranendonck:

 • Sluipverkeer A2

  Voor de corona crisis was er bijna dagelijks sprake van file op de A2 tussen Weert en Eindhoven. Deze files zorgden er niet alleen voor dat mensen langer onderweg zijn tussen Weert en Eindhoven, maar dit leidde ook tot sluipverkeer in met name de kernen Maarheeze en Leende wat de file probeerde te ontwijken. Dit sluipverkeer zorgde niet alleen voor doorstromingsproblemen, maar dit bracht ook de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in Maarheeze en Leende in gevaar.

 • Mogelijke verbreding A2

  Voor de gemeente Cranendonck staat het zoeken van een oplossing voor de verkeersproblematiek op en rondom de snelweg A2 hoog op de agenda. Samen met partners zoeken we naar een oplossing voor de lange en korte termijn. Op deze pagina leest u meer hierover.

 • Project 'Samen mee naar de A2'

  Het project ‘Samen mee naar de A2’ is gestart om te zorgen voor een verkeersveilige en toekomstvaste oplossing voor het (vracht)verkeer van en naar bedrijventerrein Poort 43 in Sterksel.

 • Goederenvervoer traject Hamont-Weert

  Vanaf begin 2018 rijden er op het spoor tussen Hamont, Budel en Weert goederentreinen van Lineas. De beheerder van het spoor waar de treinen over rijden is ProRail. Op deze pagina staan veelgestelde vragen over dit onderwerp.