Bereikbaarheid Cranendonck

Bereikbaarheid Cranendonck

Op deze pagina staat informatie over projecten die te maken hebben met bereikbaarheid, verkeer en vervoer in Cranendonck:

  • Sluipverkeer A2

    De bijna dagelijkse file op de A2 Maastricht - Eindhoven zorgt ervoor dat in de gemeenten Cranendonck en Heeze-Leende veel verkeer de file probeert te omzeilen door een gedeelte van de route binnendoor af te leggen. Met name in Maarheeze en Leende loopt het vaak vast door het sluipverkeer. Om de wegen rondom de A2 te ontlasten en de doorstroming te verbeteren is de gemeente Cranendonck in december 2017 gestart met maatregelen om sluipverkeer te weren. 

  • Mogelijke verbreding A2

    Voor de gemeente Cranendonck staat het zoeken van een oplossing voor de verkeersproblematiek op en rondom de snelweg A2 hoog op de agenda. Samen met partners zoeken we naar een oplossing voor de lange en korte termijn. Op deze pagina leest u meer hierover.

  • Goederenvervoer traject Hamont-Weert

    Vanaf begin 2018 rijden er op het spoor tussen Hamont, Budel en Weert goederentreinen van Lineas. De beheerder van het spoor waar de treinen over rijden is ProRail. Op deze pagina staan veelgestelde vragen over dit onderwerp.