Ontwerp-saneringsprogramma Grensweg en Nieuwstraat in Budel

Vanaf 1986 zijn er strengere regels over de geluidbelasting op en geluidwering van nieuwe woningen. Hierdoor wordt het geluid van wegverkeer in de woning zoveel mogelijk beperkt. Om de geluidsisolatie van oudere en al in 1986 bestaande woningen te onderzoeken en waar nodig te verbeteren, heeft het Rijk geld ter beschikking gesteld. Deze woningen zijn gekenmerkt als zogenaamde ‘saneringswoningen’.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck maken op grond afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 89 van de Wet geluidhinder bekend dat zij van plan zijn een saneringsprogramma vast te stellen voor het project “Saneringsprogramma Budel-Schoot en Budel-Dorplein”.

Doel

Het doel van het saneringsprogramma is om het wegverkeerslawaai als gevolg van de Grootschoterweg en Stationsweg bij de saneringswoningen te beperken. We hebben onderzocht wat de geluidbelasting als gevolg van het wegverkeer op de gevels van de saneringswoningen is en hoe die kan worden teruggedrongen. De conclusie uit het onderzoek is dat in deze situatie onderzocht gaat worden of de woningen in aanmerking komen voor aanvullende gevelmaatregelen om aan de wettelijke normen voor wat betreft het binnenniveau in de woningen te voldoen.

Adressenlijst

Grootschoterweg 67

Grootschoterweg 84

Ontwerp-saneringsprogramma bekijken

Het ontwerp-saneringsprogramma, bestaande uit het akoestisch onderzoek, het UK/S formulier (subsidieaanvraagformulier) en de lijst met woningen liggen van 18 juni 2021 tot en met 30 juli 2021 ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Maak voor inzage telefonisch een afspraak via telefoonnummer 14-0495.

Zienswijze

Tegen het ontwerp-saneringsprogramma kan iedereen tijdens de inzageperiode een zienswijze naar voren brengen. Alle zienswijzen zendt u naar postbus 2090, 6020 AB Budel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14-0495.

De schriftelijke zienswijzen moeten worden ondertekend en tenminste bevatten:

• uw naam en adres;
  • de datum;
  • een omschrijving van het besluit waartegen de zienswijzen zijn gericht;
  • de motivering/onderbouwing van de zienswijzen.