In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen.

Kwaliteitsrichtlijn Cranendonck e.o. - Soerendonk

Dit item is verlopen op 09-08-2020.

Op 4 februari 2020 heeft de gemeenteraad van Cranendonck de ‘Kwaliteitsrichtlijn Cranendonck e.o. - Soerendonk’ als beeldkwaliteitplan (BKP) voor het gehele projectgebied van de Baronie van Cranendonck vastgesteld. Dit als onderdeel van het geldende welstandbeleid van de gemeente, genaamd Welstandnota gemeente Cranendonck.

Een BKP doorloopt een eigen procedure, naast de procedure voor het bestemmingsplan waar het BKP betrekking op heeft. Het BKP wordt na vaststelling onderdeel van de welstandsnota van de gemeente Cranendonck.

Gebied en gevolg
De gebiedsontwikkeling Baronie van Cranendonck betreft een duurzame gebiedsontwikkeling, waarbij het gebied vanuit een coöperatieve gedachten ontwikkeld wordt vanuit het concept Vitaliteit. Het BKP geeft inzicht in de beoogde ruimtelijke kwaliteit van de bebouwing en directe omgeving. Het betreft een aanvullend onderdeel van de gemeentelijke welstandsnota en zal worden gebruikt bij de toetsing en beoordeling van initiatieven zoals bouw en inrichtingsplannen.

Inzage
Het BKP ligt vanaf 29 juni 2020 zes weken ter inzage. U kunt het plan inzien bij de receptie van het gemeentehuis, Capucijnerplein 1 te Budel. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer 14-0495. Het plan is tevens te raadplegen via de website: www.cranendonck.nl/baronie

Beroep
Het is niet mogelijk beroep in te stellen tegen het door de gemeenteraad vastgesteld BKP.