28 september: open dag azc en expositie in gemeentehuis Budel (18-09-2019)

Op zaterdag 28 september 2019 van 13.00 tot 16.00 uur is de Open azc dag. Op de locatie in Budel worden veel activiteiten georganiseerd. Naast dat het COA en de IND in 2019 25 jaar bestaan en Vluchtelingenwerk 40 jaar bestaat, viert het asielzoekerscentrum in Budel haar vijfjarig bestaan.

Tentoonstelling en meer...

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van het asielzoekerscentrum in Budel wordt in het gemeentehuis in Budel (Capucijnerplein 1) een expositie ingericht. Twee kunstenaars, schilder Nader Rikhtehgarchi en fotograaf Ehsan Tavoosi die wonen in het azc, stellen hun kunstwerken tentoon. Ook is er in de raadzaal een expositie van de kunstwerken van de kinderen die ze de afgelopen vijf jaar onder begeleiding van St. De Vrolijkheid gemaakt hebben.

De tentoonstelling heeft een feestelijk tintje met internationale hapjes. De bewoners en medewerkers van het asielzoekerscentrum zijn aanwezig om te vertellen over de opvanglocatie. De expositie is in het gemeentehuis te zien van zaterdag 28 september (van 13.00 tot 17.00 uur) t/m vrijdag 11 oktober (tijdens openingstijden gemeentehuis).