De aanwijzing van RTV Horizon als lokale omroep in Cranendonck en Heeze-Leende verloopt in 2023. Partijen die in aanmerking willen komen voor een aanwijzing als lokale omroep voor de gemeente Cranendonck na 4 november 2023, dienen voor 4 mei 2023 een aanvraag in te dienen bij het Commissariaat voor de Media.

Een lokale omroep verzorgt het publieke media-aanbod in een gemeente. Zo’n omroep moet door het Commissariaat voor de Media worden aangewezen als lokale publieke media-instelling. Een aanwijzing als lokale publieke media-instelling geldt voor vijf jaar. In deze periode kan er in principe geen andere lokale omroep voor die gemeente worden aangewezen.

Op 16 oktober 2018 heeft het Commissariaat voor de Media Stichting Publieke Lokale Samenwerkende Radio (RTV Horizon) aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeenten Heeze-Leende en Cranendonck. Dit was voor een periode van vijf jaar en eindigt op 4 november 2023. RTV Horizon is hiervan op de hoogte gesteld. Uiteraard kan ook RTV Horizon weer een nieuwe aanvraag indienen voor de jaren 2023-2028.

Partijen die in aanmerking willen komen voor een aanwijzing als lokale omroep voor de gemeente Cranendonck, dienen voor 4 mei 2023 een aanvraag in te dienen bij het Commissariaat voor de Media. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website: Lokale omroep beginnen | Commissariaat voor de media (cvdm.nl)(externe link)