Het Informatieplein is dé plek in gemeente Cranendonck waar je terecht kunt voor tips en praktische hulp op verschillende gebieden. Bibliotheekmedewerkers, het DigiTaalhuis en de vrijwilligers van het Administratiecafé van Cordaad zijn iedere donderdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur aanwezig om je vooruit te helpen op het gebied van taal, digitaal, formulieren en geldzaken. 

Vanuit de bibliotheek is een medewerker aanwezig die gespecialiseerd is in vragen over de digitale overheid. Je kunt er terecht met vragen over bijvoorbeeld DigiD, toeslagen, werk of uitkering, gezondheidsverklaring rijbewijs, AOW en pensioen of het betalen van boetes. De medewerker helpt met het vinden van informatie en verwijst door naar de juiste instanties. Ook kun je meer informatie krijgen over verschillende gratis computercursussen van de Bibliotheek, bijvoorbeeld over de digitale overheid of digitale zorg.
Bij een medewerker van het DigiTaalhuis kun je terecht wanneer je beter wilt worden in Nederlands praten, lezen of schrijven. Ook kun je er terecht wanneer je beter wilt worden in rekenen en omgaan met computer, tablet en internet.
De ervaren vrijwilligers van het Administratiecafé van Cordaad Welzijn ondersteunen bij het invullen van formulieren, helpen met post van woningcorporaties of bedrijven die gas, water of elektra leveren en helpen met je andere vragen rondom geld en brieven.

Wil je graag hulp, advies, informatie of een luisterend oor? Kom dan naar het Informatieplein in de Bibliotheek in Budel op donderdagmiddag van 13.30-15.30 uur. De hulp is gratis voor iedereen.