Sinds een jaar zijn er doseerlichten in Maarheeze en Sterksel op de Philipsweg, de Oranje Nassaulaan, d’Aasdonken en Sterkselseweg. De afgelopen maanden is de verkeersintensiteit weer toegenomen en treden de lichten regelmatig in werking.


 

De doseerlichten worden actief, als er langzaam rijdend verkeer of een file is op de A2 en tegelijkertijd meer intensiteit is op de locatie van de doseerlichten als gevolg van sluipverkeer.

Als de doseerlichten in werking treden dan geven deze steeds 80 seconden rood licht. Bij groen licht kunnen een beperkt aantal auto’s doorrijden. Lijnbussen hebben een systeem in hun voertuig zitten, waarmee het langer groen blijft en de lijnbus zo min mogelijk vertraging oploopt.

De storingen in het voorjaar zijn telkens (snel) verholpen. Al heeft dit in sommige gevallen ervoor gezorgd dat de doseerlichten niet in werking traden, terwijl dit wel het geval had moeten zijn. Na de winterperiode vindt een evaluatie plaats en worden er mogelijk aanpassingen in de werking van de lichten doorgevoerd.

Als je denkt dat de doseerlichten niet juist werken, geef dit dan door aan de gemeente: www.cranendonck.nl/melding.