Burgemeester Van Kessel van de gemeente Cranendonck heeft besloten om een woning aan het Vennenhof in Gastel tijdelijk te sluiten nadat door de politie op 9 april 2023 een hennepkwekerij en meerdere ingerichte kweekruimten werden aangetroffen in de woning.

Tijdelijke sluiting

De woning en het bijbehorende erf aan het Vennenhof in Gastel zijn op 23 mei 2023 gesloten voor de duur van drie maanden. Tot 23 augustus 2023 is het verboden om het perceel en de woning te betreden. Met deze sluiting wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten op deze locatie.

Wet Damocles

De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en vastgesteld gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. Hulp van inwoners is hierbij onmisbaar. Ervaart u drugsoverlast of heeft u een vermoeden van druggerelateerde criminaliteit? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844. Liever anoniem? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt meldingen door naar de politie.