In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. 

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

College van B&W

College van B&W

Het dagelijks bestuur van de gemeente is in handen van het college (de burgemeester en de wethouders). Burgemeester en wethouders zijn ieder verantwoordelijk voor een aantal bestuurlijke taken (portefeuilles). Ze zijn samen verantwoordelijk voor het beleid. De burgemeester is voorzitter van het college en van de gemeenteraad. Behalve voorzitter is hij ook verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid. De gemeentesecretaris is algemeen directeur en adviseur van het college van B&W.

Wie bepaalt de samenstelling?

De koning benoemt de burgemeester. Hij is geen lid van de gemeenteraad en heeft geen stemrecht. Wethouders worden gekozen door de gemeenteraad, maar zijn geen lid van de gemeenteraad.

Meer informatie over het college vind je aan de rechterzijde van deze pagina.